Støjreduktion

Hvad er ANC?

ANC står for Active Noise Cancellation og kaldes også Noise Cancelling. På dansk hedder det også støjreduktion eller støjreducering. Det betyder helt konkret, at du kan filtrere larmen omkring dig væk, så du kan fokusere det der er vigtigt for dig, netop undervisningen.

 

Teknologien bag

Grundlaget for aktiv støjreducering er fænomenet destruktiv interferens, når to lydbølger, en normal og dens inverse lydbølge, mødes, vil de udligne hinanden, og dermed også den lyd som trykbølgen "transporterede". Derfor sidder der i alle Bubbles hovedtelefoner en serie af mikrofoner der er i stand til at opfange alt udefrakommende støj. De selvsamme lydbølger modsatrettes (inverseres) så hovedtelefonen kan udligne den udefrakommende støj.

Flere typer støj reducering

Udover Active Noise Cancelling (ANC), er Bubbles hovedtelefoner også udstyret med passiv noise canceling (PNC). Passiv betyder at der ikke er en fysisk mekanisme der sørger for at dæmpe støjen. PNC skyldes at ørekoppen på høretelefonen er tyk nok til at dække for lyden. Dette kan findes på specifikke Bubbles "around ear" hovedtelefoner, da ørekoppen omskærmer øret og blokerer mange af de udefrakommende lydbølger.

taotronics_soundsurge_60_anc_auriculares